leiderschap

Oudsten en diakenen
van de Gemeente.

Van links naar recht: Cole, Heather, Daniel, Joel en Luke. Afbeelding van september 2016.

Daniel en Heather Boyd

voorganger en oudste
Daniel is in Veghel opgegroeid. Hij vertelt dat hij op zijn dertiende een geloofscrisis heeft meegemaakt wat leidde tot de beslissing om zich te laten dopen. "Wat daaruit volgde was een resolute keuze om mijn leven ten dienste van de Heer te stellen - wat dat ook zou betekenen." Dit heeft nog een lange worsteling met zich meegebracht, maar leidde o.a. tot de beslissing om in 1999 in de Verenigde Staten een pastoraal-theologische opleiding te volgen. "Ik kon daar ook mijn "roots" opzoeken en ontdekken wat de Heer voor mij had weggelegd."
Hij leerde op de eerste dag Heather kennen en ze raakten snel bevriend. Verliefdheid en verkering kwam pas twee jaren later en op 3 augustus 2002 trouwden zij in Heather's geboortestad - Dubuque, Iowa. Zo gingen ze samen op zoek naar Gods plan voor hun leven.
In 2004 studeerde hij af met een Master in Theologie en besloten een kleine Gemeente in Cedar Rapids, Iowa te ondersteunen. "Daar hebben wij door pieken en dalen behoorlijk veel mogen leren," getuigt hij "en daar groeide ook mijn passie voor jongerenwerk," wat hij in Nederland door het Goed Nieuws Bijbel Kamp voortzet. Het is in Cedar Rapids waar Gemeentestichtend werk in Nederland duidelijk in het vizier kwam en in 2006 sloten zij zich bij Baptist Mid-Missions aan.

In 2011 verhuisden zij met tien koffers en drie kinderen naar Nederland om zich voor te bereiden op het werk dat God hier voor hen had weggelegd. Taalstudie en een tijd van toerusting volgde en in 2013 de verhuizing naar Bergen op Zoom om met John en Anna Kay Haskell samen te werken. Sinds april 2015 is Daniel de oudste en voorganger-predikant van de Evangelische Baptistengemeente Bergen op Zoom.

Ik speel klassieke gitaar, hou van gadgets, verkies Google boven Apple en speel barista in mijn vrije tijd. Ik hou van mijn vrouw en kinderen, die mij continu aan het lachen maken. Boven alles hou ik van God en acht het een groot voorrecht om Zijn Gemeente te dienen en Zijn Woord te prediken om "al Zijn werken te vertellen."
- Psalm 73:28 is mijn dooptekst.

Daniel en Tina Gasala

diaken
Daniel en Tina Gasala, nu Nederlandse staatsburgers, komen oorspronkelijk uit Congo. Daniel kreeg tijdens zijn studie in Duitsland werk aangeboden in Nederland. Hij begon te werken en pas na een lange procedure werd Daniel met Tina en het gezin herenigd in Nederland. Hij is nu werkzaam als Service Engineer Koeltechniek en Tina werkt met ouderen als Verzorgend IG. Toen zij voor zijn werk naar Roosendaal wilden verhuizen vonden ze door de lange wachtlijst in Bergen op Zoom sneller een huis en werd deze stad hun nieuwe thuis. 

Sinds 2005 zijn Daniel en Tina met hun gezinsleden van de EBG. Daniel viel op door zijn dienstbaarheid, door klusjes aan te pakken zoals het opzetten van het gebouw voor de dienst en het afbouwen erna. Ook nam hij verschillende administratieve taken over van de oud-voorganger. Nog steeds, alhoewel hij beslissingen samen met Daniel Boyd neemt, ziet hij zijn taak vooral in de praktische kant van wat er in de kerk moet gebeuren. Hij noemt zichzelf "de helpende handen van de voorganger."
e-mail: info@ebgboz.nl
adres: Williamstraat 7 in Bergen op Zoom
telefoon: 06 11 70 86 69