Het Kerkelijk Centrum

Waar wij elkaar ontmoeten.

EEN KORTE GESCHIEDENIS

In 1927 werd door de (hervormde) Evangelisatievereniging een kerkje gebouwd aan de Williamstraat 7. In 1966 werd dit een hervormde kerk, nadat de Sint-Gertrudiskerk werd verlaten. Uiteindelijk gingen de Hervormden kerken samen in de -grotere- gereformeerde kerk. Het gebouw aan de Williamstraat is nu het Kerkelijk Centrum "De Ark".
Een restauratie vond plaats in 1971. De kerk wordt nu gebruikt als kerkelijk centrum voor diakonale doeleinden en gelegenheidsvieringen van de Protestantse Gemeente. In Hervormde kerk tot 1967. Het orgel uit de voormalige hervormde kerk De Ark aan de Williamstraat 7, in 1967 gebouwd door Pels & Van Leeuwen, verhuisde in 1981 naar de kapel van de protestantse begraafplaats. Sinds zondag 1 oktober 2006 is het als koororgel te vinden in de PKN (vm GK) Ontmoetingskerk, de centrale PKN-kerk van Bergen op Zoom.

Het huidige orgel is in 1971 gebouwd door Loek van Nes (Bergen op Zoom). Aanvankelijk stond het in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid te Bergen op Zoom. In 1981 plaatst Van Nes het in het prot. Kerkelijk Centrum.

ARCHITECTUUR

Bouwperiode
1927
Bouwstijl
Amsterdamse School
Gevels en materialen
Baksteen. Siermetselwerk.
Vensters en deuren
Rechthoekige glas-in-loodramen.
Dak en bedekking
Zadeldak gedekt met verbeterde Hollandse pannen.
Bijzonderheden
Gevelsteen voorzijde met tekst 'Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijn'.

e-mail: info@ebgboz.nl
adres: Williamstraat 7 in Bergen op Zoom
telefoon: 06 11 70 86 69